Matematik

Hjælp til økonomi opgave.

28. september 2008 af kim19 (Slettet)

En virksomhed fremstiller en vare. Omkostningerne ved fremstilling af x tons pr. xO
uge af denne vare er givet ved.

O(x) = x^3 - 30x^2 + 500x 30
 

hvor er udtrykt i en møntenhed, som er underordnet i denne forbindelse. )(xO
Den producerede varemængde kan sælges til en fast pris på 308 pr. ton.

a) Bestem det antal tons, som virksomheden skal fremstille pr. uge, hvis fortjenesten
skal være maksimal.

Hvordan kommer jeg igang med denne opgave??

min lærer skrev denne formel til mig

308x - O(x) = -x^3 + 30x^2 - 192x - 30 = f(x)

hvordan kommer jeg frem til den ?

håber en kan hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2008 af c_aastrup

Profit (fortjeneste) = Indtægter - Omkostninger

Profit kalder du for f(x)

Omkostningerne har du fra O(x)

Intægten pr. x er 308, altså 308x, og du får

f(x) = 308x-O(x) = -x^3 + 30x^2 - 192x - 30

Herfra kan du finde monotoniforhold og på den måde finde maksimum


Svar #2
28. september 2008 af kim19 (Slettet)

okay og der hvor vi har et maxsimum der er fortjenesten størst ?
 


Svar #3
28. september 2008 af kim19 (Slettet)

skal det ikke være + 30 og ikke -30 til sidst ?


Svar #4
28. september 2008 af kim19 (Slettet)

jeg har fået x til -5 eller 7.

nåe jeg aå skal lave en monotonilinje så viser den så i f''(2) giver den negativ og i 5 giver den positiv dette kan ikke lade sig gøre, da den mellem -5 og 7 skal være enten faldende eller voksende, hvad har jeg gjort forkert ?


Svar #5
28. september 2008 af kim19 (Slettet)

fandt ud af det tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. september 2008 af c_aastrup

Det var så lidt :)


Skriv et svar til: Hjælp til økonomi opgave.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.