Kemi

stofmængde-beregning af citronsyreopløsning

28. september 2008 af bobbybabz (Slettet)

til et eksperiment skal jeg fremstille 50,0 ml 0,100 M citronsyre
beregn hvor mange gram citronsyrder skal afvejes for at fremstille denne opløsning? ?

ved at molmassen for citronsyre er : 192.124 M

og jeg skal bruge den der ligning med: C= n/Vopl
men ved ikke hvordan. .

HJÆLP DRENGE OG PIGER!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2008 af mathon

n = V*c

n(citronsyre) = (50,0 mL)*(0,100 mmol/mL)  =  5 mmol = 0,005 mol

m(citronsyre) = (0,005 mol)*(192,124 g/mol) = 0,96062 g = 960,62 mg


Svar #2
28. september 2008 af bobbybabz (Slettet)

oh tak skal du have!
Hvordan fremstiller jeg opløsningen i en målekolbe?
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2008 af mathon

nu kender du jo mængden af citronsyren og volumenet af den ønskede opløsning....


Skriv et svar til: stofmængde-beregning af citronsyreopløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.