Matematik

differentialregning

28. september 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

hey alle sammen,

der er lige en opg. jeg ikk kan finde ud af, fordi jeg får en masse tal,... lidt for mange tal..

men det ville være super, hvis der er nogen er ude, som kunne fortælle mig hvordan man skulle.. trin for trin..

opgaven lyder således:

et område ( halvcirkel+rektangel) skal indhegnes med 400 meter hegn.

radius = halv side af rektanglet.

x = den anden (korte) side på rektanglet.

bestemt, værdien af radius r og sidelængden x, når arealet skal væe så stor som muligt.

håber i kan hjælpe mig as sooooon .. :D

på forhånd tusind tak..
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2008 af Jean

Prøv at komme med dit eget bud - så kan vi hjælpe dig hvor det går galt.


Svar #2
01. oktober 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

ok .. :D

her er mit bud:

man omstiller en ligning, med de informationer man har (i dette tilfælde omkredsen):

400 = 2x + 2r + ½*pi*x

400 = 2x + 2r + pi*x

400-2x = (2*pi)*r

(400-2x) / (2+pi) = r

hermed kan man udregne x, ved opskrive en ligning, som bestemmer omrrådets areal:

A = (x*2r) + (½*pi*r^2)

A = x*2((400-2x) / 2+pi) + ½ * pi * ((400-2x) / (2+pi)^2)

men jeg forstår ikke hvordan jeg kommer videre.

skal man allerede her differentierer eller skal man renge helt ud.

hjælp mig :(

huåber jeg kan få et svar hurtigst muligt, skal afl. i morgen..

på forhånd tak..


Svar #3
01. oktober 2008 af smukkedivadiva (Slettet)

by the way... jeg skal bare have hjælp til hvordan man kommer det næste skridt videre, indtil jeg skal differentierer.. derefter kan jeg godt finde ud af det.. :D


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.