Matematik

Forvirret ...

29. september 2008 af Tobias11111 (Slettet)

...

Til en fodbold blev der solgt 350 billeter. Prisen for en voksenbillet var 50 kr, og en børnebillet kostede 30 kr. Hvor mange børnebilletter, blev der solgt, når den samlede billetindtægt var 15.500 kr

Jeg har at dele de forskellig tal med hinanden, men så får jeg et kommatal som er helt forkert.

Er der en der kan fortælle hvordan jeg kan starte


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2008 af mathon

kald antal voksenbilletter for x

kald antal børnebilletter for y

hvilke ligninger kan du nu opstille?


Svar #2
29. september 2008 af Tobias11111 (Slettet)

mathon:

det er jo det jeg ikke ved...


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2008 af mathon

hvor mange billetter sælges der?


Svar #4
29. september 2008 af Tobias11111 (Slettet)

der sælges 350!


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2008 af mathon

x af den ene slags og y af den anden slags

x + y = 350

som den ene ligning....


Svar #6
29. september 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Så kan X være 175 og det er Y også


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. september 2008 af mathon

voksenindtægt: x*50 = 50x

børneindtægt: y*30 = 30y

i alt ?


Svar #8
29. september 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Sorry mate, nu er jeg bare mere forvirret:-)


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. september 2008 af mathon

x billetter á 50 kr = x*50

y billeter á 30 kr = y*30

i alt 50x + 30y

men du véd og så, at det skal blive 15500
hvorfor

50x + 30y = 15500, som divideret med 10 giver

5x + 3y = 1550

dette var den anden ligning

................................................................................

I:  x + y = 350
II: 5x + 3y = 1550

du har således to ligninger med to ubekendte, hvoraf du kan beregne x og y


Svar #10
29. september 2008 af Tobias11111 (Slettet)

jeg får x til at være -1300 og y til 1816,66:s


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. september 2008 af mathon

hvordan arbejder du?


Brugbart svar (0)

Svar #12
29. september 2008 af mathon

I: giver y = 350 - x

som du indsætter i II

II: 5x + 3(350-x) = 1550..........
 


Svar #13
29. september 2008 af Tobias11111 (Slettet)

Altså:

x + y = 350
5x + 3y = 1550

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Så ganger jeg med -5 i den øverste ligning.. Det får jeg til : -5x-5y=-1750

Den nederste ganger jeg med 1: 5x+3y= 1550

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Herfra ved jeg ikke hvad jeg skal gøre.


Brugbart svar (0)

Svar #14
29. september 2008 af mathon

vælger du at "køre" som vist i #12, eller som du har vist i #13 ?


Svar #15
29. september 2008 af Tobias11111 (Slettet)

1550 hvad er det for et resultat?:)


Svar #16
29. september 2008 af Tobias11111 (Slettet)

13 #:)


Brugbart svar (0)

Svar #17
29. september 2008 af mathon

III: -5x - 5y = -1750
II:   5x + 3y = 1550

og
hvis du adderer III og II
hvad får du så?
 


Svar #18
29. september 2008 af Tobias11111 (Slettet)

-200=


Brugbart svar (0)

Svar #19
29. september 2008 af mathon

ja
på den ene side.
Men hvad med den anden?


Brugbart svar (0)

Svar #20
29. september 2008 af DMUS (Slettet)

DU skal også have din x'er og y'er med. :)

-5x + 5x = 0 (de går ud)
3y -5y = -2y

din ligning giver så -2y = -200, hvorved du kan finde y.


Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.