Matematik

ligning

29. september 2008 af Colloio (Slettet)

jeg har opgave en isolere a2, ligningen hedder 2b*c*cosA=b2+c2-a2.

Jeg er kommet frem til 2b*c*cosA - c2 - b2=-a2. Nu vil jeg godt have fjernet den minus fra a2
 Hvad gøre jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2008 af Danielras (Slettet)

Gang med -1 på begge sider.


Svar #2
29. september 2008 af Colloio (Slettet)

mange tak, den ser måske lidt sjusket ud med den -1, kunne man isolere a2 på andre måder?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2008 af Danielras (Slettet)

Er der nu ikke noget sjusk over, men du kan jo bare starte med at lægge a^2 til på begge sider i den oprindelige ligning og derefter trække 2b*c*cosA fra på begge sider.


Svar #4
29. september 2008 af Colloio (Slettet)

det rigtig nok, tak ellers


Svar #5
29. september 2008 af Colloio (Slettet)

En anden ting jeg ikke helt kan forstå er denne bevægelse i en ligning:

b2-2bx = a2-c2   =>    2bx = b2+c2-a2

Nogen der vil give mig en forklaring.??


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.