Matematik

Gradtallet i på en linje??

29. september 2008 af witti (Slettet)

Hej..

Jeg sidder her med en opgave om en linje som har ligningen 2x+y-1=0, og jeg skal beregne gradtallet for den spidse vinkel, som linjen danner med førsteaksen(x). Men jeg ved ikke hvordan man kan finde gradtallet efter efter jeg har y=-2x+1??


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2008 af Danielras (Slettet)

a = tan(v)

Hvoraf du så isolerer v, og indsætter hældningen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. september 2008 af mathon

linjen y =-2x+1 har retningsvektor [1,-2]


Brugbart svar (1)

Svar #3
29. september 2008 af mathon

som med en vektorrepræsentant med begyndelsespunkt i (0,0)

giver dig

tan(V) = (-2/1) = -2

i overensstemmelse med #1


Skriv et svar til: Gradtallet i på en linje??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.