Matematik

Ligninger, samt eksakte regneforeskrifter

29. september 2008 af martinonline (Slettet)

Hej alle på Studieportalen.dk
Jeg har et spørgsmål vedr. nogle matematik opgaver som vi har fået for, og er meget i tvivl hvordan opgaverne skal tolkes og laves.

Opgave 1:
Løs indenfor 2π følgende ligninger og uligheder:
a) Sin(x) = 0,139
b) Cos(x) = -0,559
c) Tan(x) = -1,11
d) Sin(x) > 0,73
e) -0,94 < cos(x) < -0,342
 

Opgave 2:
Bestem eksakte regneforskrifter for de 2 eksponentialfunktioner:
a) f(x), som går igennem punktet ( - 9,00 ; 0,026 )
b) g(x), som går igennem punktet ( 2,00 ; 3,24 )
c) Angiv for begge funktioner, hvad x-værdien er, når funktionsværdien er 8
d) Angiv for begge funktioner definitionsmængde, Dm, og værdimængde, Vm
Begge funktioner skal illustreres med grafer.

Er i simpelthen i tvivl om udregningsmetoderne, kræver ikke at i skal sidde og regne dem alle ud for mig.

På forhånd tak.
Martin


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2008 af mathon

sin(x) = sin(π-x)

cos(x) = cos(2π-x)

tan(x) = tan(x+π)


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/97569


Skriv et svar til: Ligninger, samt eksakte regneforeskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.