Matematik

Ligninger

30. september 2008 af dounie (Slettet)

Hej.

Jeg har lige et par problemer med nogle ligninger, og håber nogen har tid og lyst til at hjælpe lidt:

Opgaven lyder:

Løs ligningerne, husk at afslutte med at opskrive løsningsmængden, L.
 

1.) 1/2 x + 7 = (3 x-5)/8

2.) 1/2 x + 8 = (3 x-7)/2

3.) 4x + 5 + 2x + 8 = 9x + 1 - 5x + 2

4.) 8x - 2(4x - 2) = 5x - 4 (5-2x)

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2008 af mathon

...gang ind i parenteserne, hæv dem og reducer...


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. september 2008 af mathon

1.) 1/2 x + 7 = (3 x-5)/8................gang med 8 på begge sider

8((1/2) x + 7) = 3x - 5

4x + 56 = 3x - 5

4x-3x = -5 - 56

x = - 61


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. september 2008 af mathon

2.) 1/2 x + 8 = (3 x-7)/2...............gang med 2 på begge sider

2(1/2 x + 8) = 3x - 7

x + 16 = 3x - 7

16 + 7 = 3x - x

2x = 23

x = (23/2) = 11,5


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. september 2008 af janko (Slettet)

3) læs x'erne sammen på være side af lighedstegnet og løs x

4) som #1 siger, skal du gang ind i parenteserne, hæve og reducere


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. september 2008 af janko (Slettet)

læs -->sæt


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.