Matematik

Spørgsmål til opgave

30. september 2008 af piip (Slettet)

Jeg skal i denne opgave bestemme ligningen for en tangent til grafen for funktionen f. Forskriften for funktionen er:
f(x) = -8x2 + 5x – 7
Og røringspunktet for tangenten har førstekoordinat 2.


- Jeg skal differentier f(x) = -8x2 + 5x – 7 à f’(x) = - 16x + 5
Herefter løser jeg f’(2) = ((- 16) • 2) + 5 =
Herefter løser jeg f(2) = f(2) = ((- 8)•2)2 + (5 • 2) -7
Og indsætter i y = f’(2) • (x – 2) + f(2)
 

Men jeg er vel ikke færdig, right?????

VH. M..


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Jov. y = Ligningen for tangenten.


Skriv et svar til: Spørgsmål til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.