Fysik

Parallelkobling

02. oktober 2008 af Sayne (Slettet)

2 modstande, R1 og R2 (parallelkoblet). Der er indsat et amperemeter i kredsløbet. Modstanden R1 har en resistans på 176 Ω. Spændingskilden er på 30 V.

a) Beregn strømstyrken for strømmen gennem modstanden R1.

b) Amperemeteret viser 0,41 A. Beregn strømstyrken for strømmen gennem modstanden R2.

c) Beregn resistansen af modstanden R2.

d) Beregn den afsatte effekt i kredsløbet.

Nogen der kan hjælpe? Jeg har fuldstænding blank.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2008 af janko (Slettet)

I = U/R..

forsøg nu selv at komme dine svar ..


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2008 af mathon

a) I1 = U/R1

b) I2 = I - I1

c)  R2 = U/I2

d)  P = U2/R1 + U2/R2 = (1/R1 + 1/R2)U2 = U2/Rp

.....................................................................................

I = I1 + I2

Rp = (R1*R2)/(R1+R2) = U/I


Svar #3
02. oktober 2008 af Sayne (Slettet)

de sidste to formler, i hvilken opgave skal de bruges i forbindelse med?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2008 af mathon

...blot til oplysning i sammenhængen...:-)


Svar #5
02. oktober 2008 af Sayne (Slettet)

ok jeg takker!


Svar #6
02. oktober 2008 af Sayne (Slettet)

I2 = I - I1

her kender jeg jo kun I1. hvad skal der stå ved I? I1 kender jeg fra den forrige opgave hvor jeg skulle finde strømstyrke,


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2008 af mathon

...jeg har opfattet det, som om ampéremeteret er anbrragt i hovedledningen, hvad jeg af dit spørgsmål kan forstå, at det ikke er.

Men du har jo ikke nævnt noget om, hvor det var anbragt, men altså gren2.

.........................................................................................................................

 I = I1 + I2= (0,17+0,41)A = 0,58 A    


Svar #8
03. oktober 2008 af Sayne (Slettet)

Der stod bare at der er indsat et amperemeter i kredsløbet. Ved ikke helt hvordan det skal forstås?

Men jeg benytter den nederste formel for at finde I.


Skriv et svar til: Parallelkobling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.