Kemi

stregformler, navngivning m.m

02. oktober 2008 af Sally2 (Slettet)

Jeg har fået et ark med en masse opgaver, men er gået i stå, så hvis der var nogen der gad at hjælpe ville det virkelig være SUPER! Dette er den sidste jeg mangler at lave!

Betragt følgende stoffer:
1. CH3(CH2)2COOH 2. CH3CH2CHO 3. CH3(CH2)3CH3

4. CH2CHCH2OH 5. CH3COCH3

a. Opskriv stregformler for stofferne.

b. Navngiv stofferne.

c. Hvad kan man forvente om stofferne 1,2 og 3 med hensyn til deres opløselighed i vand?
Begrund dit svar ud fra overvejelser om stoffernes polaritet.

d. To af de fem stoffer kan oxideres af dichromationen, Cr2O72-. Opskriv stregformler for oxidationsprodukterne.

Stof 4 kan addere dichlor, Cl2.
Opskriv reaktionen og vis, at der dannes to isomere.

I en propensyreopløsning måles pH til 2,20. Propensyreopløsningens koncentration er 0,700 M.
e. Vis, at propensyres pKS-værdi er 4,25.

20 mL af propensyreopløsningen titreres med 20,0 mL 0,700 M NaOH-opløsning.
f. Opskriv et reaktionsskema for titreringen.

g. Beregn pH i ækvivalenspunktet.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2008 af mathon

d.
CH3CH2CHO oxideres til CH3CH2-COOH

CH2CH-CH2OH oxideres til CH2CH-CHO


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2008 af mathon

d. 2

CH2=CH-CH2OH    +     Cl2    --->   CH2Cl-CHCl-CH2OH

CH2=CH-CH2OH    +     Cl2    --->   CH3-CCl2-CH2OH


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2008 af mathon

e.
CH2=CH-COOH(aq)   + H2O(l)    <---> CH2=CH-COO-(aq)   +   H3O+(aq)  i ligevægtskonc.

c - αc..................................................αc........................αc

hvoraf

[CH2=CH-COO-(aq)]*[H3O+(aq)]/[CH2=CH-COOH(aq)] = Ks

[H3O+(aq)]2/(c - [H3O+(aq)]) = Ks

(10-pH)2/(c - 10-pH) = Ks

10-2pH/(c - 10-pH) = Ks

10-2*2,20/(0,7 - 10-2,20) = Ks

5,738975*10-5 = Ks

pKs = -log(Ks)

pKs = -log(5,738975*10-5)

pKs = 4,24117


Skriv et svar til: stregformler, navngivning m.m

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.