Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Hjælp til CASE opgave

03. oktober 2008 af poulter (Slettet)

Opgaven lyder

Havnens fisk a/s er en fiskegrossist, der køber fisk på fiskeaktioner til videreforarbejdning. De mange fiskekvoter og forordninger fra EU og danske myndigheder betyder; at virksomheden i perioder mangler råvarer.

For efteråret 2008 regner man med at kunne disponere over 20.000 kg laks netto. Den fileterede laks kan videreforarbejdes til tre forskellige produkter til videresalg, Weser, Themsen og Donau. Produktet Weser er den rå laks, mens produkterne Themsen og Donau er miksede produkter, dvs. de indeholder andet end laks.

om de tre produkter gælder følgende:

Weser: Salgspris Kr./stk. = 28 Dækningsbidrag = 8 Indhold af laks Kg/stk. = 1,0 Maksimal afsætning i stk. = 15.000

Themsen: Salgspris Kr./stk. = 18 Dækningsbidrag = 6 Indhold af laks Kg/stk. = 0,8 Maksimal afsætning i stk. = 10.000
 

Donau: Salgspris Kr./stk. = 16 Dækningsbidrag = 4 Indhold af laks Kg/stk. = 0,4 Maksimal afsætning i stk. = 10.000
 

1. Bestem det optimale produktionsprogram

2. Hvilke øvrige forhold bør der også tages hensyn til? uddyb kort

Håber der er en som vil hjælpe mig


Skriv et svar til: Hjælp til CASE opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.