Matematik

Trekanter

03. oktober 2008 af Studerende3 (Slettet)

Hej derude.

Er der nogen, som er friske på at hjælpe mig?

Trekant ABC har sidelængder 16,18 og 24.

Trekant A1B1C1 har sidelængder 40,45,59.

Er trekanterne ensvinklede?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2008 af Isomorphician

Se om forholdet mellem siderne 16 og 40, 18 og 45, 24 og 59 er ens


Svar #2
03. oktober 2008 af Studerende3 (Slettet)

Hvordan skal jeg finde ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2008 af mathon

1) lav tegning til styrkelse af overblikket

2) undersøg om de ensliggende sider er proportionale (med samme proportionsforhold)


Svar #4
03. oktober 2008 af Studerende3 (Slettet)

Jeg kan da ikke lave en tegning med 40, 45 og 59 cm?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2008 af Isomorphician

Lav en skitse


Svar #6
03. oktober 2008 af Studerende3 (Slettet)

a = 16, b = 18 c = 24

A1 = 40, B1 = 45, C1 = 59?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2008 af mathon

TI-89

{40,45,59}/{16,18,24} = {5/2,5/2,59/24}, hvoraf ses, at

trekantens ensliggende sider ikke er proportionale


Svar #8
03. oktober 2008 af Studerende3 (Slettet)

Okay.

Tusind tak for hjælpen og god weekend ;)


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.