Matematik

Tilbageregning med f ''(x)?

03. oktober 2008 af sbzt (Slettet)

Hej,

Har problemer med en opgave der lyder :

Andengradspolynomium

Det oplyses at f (40)=40, f ' (40)=1,  f '(60) = - 0.5 

Bestem en regneforskrift for f.

Hvordan regner man tilbage med differentialregning, og er det overhovedet det jeg skal gøre? Er på bar bund, så selv den mindste hjælp vil jeg sætte stor pris på !


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Du kan opstille 3 ligninger med 3 ubekendte - dem kan du så løse :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. oktober 2008 af mathon

<p>f(x) = ax<sup>2</sup> + bx + c</p> <p>f '(x) = 2ax + b</p> <p>f '(40) = 2a*40 + b = 1<br /> f '(60) = 2a*60 + b = -0,5 eller</p> <p>I:&nbsp; 80a + b = 1<br /> II: 120a + b = -0,5<br /> &nbsp;</p> <p>I subtraheres fra II</p> <p>40a = -1,5</p> <p><strong>a = </strong>-1,5/40 = -0,0375 = <strong>-3/80</strong>, som ved inds&aelig;ttelse i I<br /> giver<br /> 80*(-3/80) + b = 1<br /> -3 + b = 1, hvoraf</p> <p>b = 4<br /> &nbsp;</p>


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. oktober 2008 af mathon

f(x) = ax2 + bx + c

f '(x) = 2ax + b
f '(40) = 2a*40 + b = 1
f '(60) = 2a*60 + b = -0,5 eller

I:  80a + b = 1
II: 120a + b = -0,5
I subtraheres fra II

40a = -1,5
a = -1,5/40 = -0,0375 = -3/80, som ved indsættelse i I
giver

80*(-3/80) + b = 1
-3 + b = 1, hvoraf

b = 4
hvorfor haves

f(x) = -(3/80)x2 + 4x + c, hvoraf c beregnes
ved indsættelse af 
f(40) = 40...................................
 


Svar #4
04. oktober 2008 af sbzt (Slettet)

Mange tak :) Tror nok jeg har forstået det nu !


Skriv et svar til: Tilbageregning med f ''(x)?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.