Matematik

Vækst og renteformel!

04. oktober 2008 af den grimme ælling (Slettet)

Er det muligt at finde ud af hvor mange procent f(x) er steget hvis x er vokset én enhed, ud fra Renteformlen?

Jeg ved at der gælder at

f(x)=b·ax

Kn=K0·(1+r/100)n

I så fald hvordan? Jeg har læst et par indlæg her inde fra, men man gøre på ingen måder nytte af renteformlen? Det er måske slet ikek muligt å denne sammenhæng?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. oktober 2008 af Duffy

Er det muligt at finde ud af hvor mange procent f(x) er steget hvis x er vokset én enhed, ud fra Renteformlen?

Jeg ved at der gælder at

f(x)=b·ax

Kn=K0·(1+r/100)n

I så fald hvordan?
 

---------------------------------

Jah, det er det.

I dit tilfælde er b = K0  ,  a = 1+r   og n = x

Hvor mange procent stiger så f(x) når vi inkrementerer x med 1, dvs n+1?

Vi husker at procentvis stigning er  slutværdi divideret med startværdi minus 1:

[( K0·(1+r)n+1 ) / ( K0·(1+r)n ) ] - 1  = [( K0·(1+r)n ·(1+r) ) / ( K0·(1+r)n ) ] - 1 =
 

[( K0·(1+r)n ·(1+r) ) / ( K0·(1+r)n ) ] - 1 =  (1+r) - 1 = r

f(x) stiger altså med r·100% når x stiger med én.

Ikke et særlig overraskende resultat, når vi tænker dybere over det.


Skriv et svar til: Vækst og renteformel!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.