Matematik

2D, vektor vinkler

05. oktober 2008 af jwan20 (Slettet)

hej, jg er gåt ldt i stå.'

jeg har to vektor a=(t, t+1) og b=(-t, t+1)

og spørgsmålt er så at bestemme de værdier af t, for hvilke vinkel mllem vektorerne a og b e 60 grader

hvordan kan man regne ud, også for det jeg kan gt finde ud hvordan man regner vnkler hvis man har vektorerne a og b, men vid ikke hvordan man regne det modsatte ud.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: For vektorer i planet gælder:

a * b = |a||b|cos(v), hvor * er skalarproduktet. Det burde du kunne bruge til at løse opgaven.


Svar #2
05. oktober 2008 af jwan20 (Slettet)

ok men jeg kan stadig hverken udregne lal el. LbL idet jeg ikke kender t'erne


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Længderne er funktioner af t. Opskriv dit udtryk og reducer lidt på det og se, hvad der kommer frem. :)


Skriv et svar til: 2D, vektor vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.