Matematik

Matematik aflevrings opgave... hjælp..!!!

10. oktober 2004 af Chrizzer (Slettet)
Jeg har fået en matematik aflevering for til efter ferien og kan ikke finde helt ud af den her:

I trekant ABC er AB=3, AC=4, BC=2
Beregn vinkel C (det har jeg gjort)
Beregn højden H fra b og medianen fra a.
beregn den spidse vinkel mellem højden og medianen (det ved jeg godt hvordan det skal gøres)

mit problem er at beregne højden og medianen..... please hjælp

Tak!!!

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2004 af Lurch (Slettet)

højden kan du finde vha sinus. Du har en retvinklet trekant dannet af højden og punkt C.
h=BC*sinC

til medianen kan du bruge cosinusrelationen. Duv ved at medianen fra a deler BC i to lige store stykker.
Du får en trekant hvor du kender 2 sider og en vinkel.

Svar #2
10. oktober 2004 af Chrizzer (Slettet)

du er en skat... jeg har kæmpet med den opgave i over en time.....

Svar #3
10. oktober 2004 af Chrizzer (Slettet)

hej... har lige fundet ud af at jeg ikke kan finde ud af den sidste opgave alligevel er der ikke en der kan hjælpe mig.... for sådan som jeg troede den skulle løses skal man bruge høldningen og den har jeg ikke....

tak!!

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. oktober 2004 af Lurch (Slettet)

Medianen fra A danner en trekant med punkt C. Her kender du længden af CM (M er punktet hvor medianen rammer BC) Den er jo det halve af BC. du kender AC og du kender vinkel C
brug cosinusrelationerne til at finde AM(medianen)
AM^2 = CM^2 + AC^2 - 2*CM*AC*cosC

Svar #5
10. oktober 2004 af Chrizzer (Slettet)

tak og så er der lige det der med at regne den spidse vinkel ud, hvordan gør jeg det.. jeg tror nok det er noget med cosinus eller sinus relationerne, men ved ikke helt hvordan...???

Skriv et svar til: Matematik aflevrings opgave... hjælp..!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.