Matematik

Integration

07. oktober 2008 af rosiette (Slettet)

Jeg prøver at øve mig i den substionsmetode men har en smule problemer

fx :  ( 2x^2 - 5) * 2x dx

t = 2x^2-5

det differentieres til 4x

så det blir 2x(t) * (1/4x) dt = (1/4) udenfor intergral tegnet og indefor 2x(t)

I = 1/4* 2x(2x^2-5)

er det rigtigt? eller hvordan kommer jeg herfra videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2008 af mathon

t = 2x2-5 og dermed 4xdx = dt

∫(2x2-5)*2dx = ½∫(2x2-5)*(4dx) = ½∫tdt =(1/4)t2 + k = (1/4)(2x2-5 )2 + k


Svar #2
07. oktober 2008 af rosiette (Slettet)

nåååh jeg prøver igen , tak for hjælpen :-)


Svar #3
07. oktober 2008 af rosiette (Slettet)

har lige en her , er den rigtig lavet ?

x2(2x^3-5)^(1/2)

t = ( 2x^3 - 5)

differentieret --> 6x^2

I = x^2(t)^(1/2) * 6x^2

  = 6x^2 S x^2(t) ^(1/2)              sèt skulle forestille intergraltegnet *G* :-)

I = 6x^2 * x^2 (2x^3 - 5) ^(1/2)

(1/2) * 6x^2 (2x^3-5)^(1/2) +1

3x^2(2x^3-5) ^(3/2)

9(2x^3-5)^(3/2)

I = ^(2x^3-5)^(3/2)/9


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2008 af mathon

∫x2(2x3-5)½dx  = (1/9)*(2x3 - 5)3/2 + k  =  (2x3-5)(3/2)/9 + k

...det KØRER BARE for dig nu!!!:-)


Svar #5
07. oktober 2008 af rosiette (Slettet)

Nice, skal bare huske konstanten :-)


Skriv et svar til: Integration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.