Fysik

fysik opg.

07. oktober 2008 af KME89 (Slettet)

Hej nogen der har tid til at hjælpe mig med denne har opgave?

Laserlys med bølgelængden 632,8 nm sendes ind mod et gitter. vinklen til 2.orden afbøjningen er 22,3 grader.

a. hvor stor er gitterkonstanten?

b. Hvor mange streger har gitteret pr. mm?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2008 af mathon

d*sin(θ2) = 2*λ

d = 2*λ/sin(θ2)
..............................

n = 1/{d}


Svar #2
07. oktober 2008 af KME89 (Slettet)

Hej mathon.. Jeg ved ikke lige helt hvad det er du gør? kan du ikke forklare mig det lidt?

Er det gitterligningen du har brugt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2008 af qspace (Slettet)

Ja det er gitterligningen.

Gitterkonstanten = d

Du kender:

λ, som er bølgelængden for laserlys.

θ, som er afbøjningsvinklen

n, som er 2. orden, så n=2

Med gitterligningen kan du beregne gitterkonstanten d.

Gitterkonstanten (d) er bredden på en streg. Ved at gøre som i #1 får du antallet af streger pr. enhed.


Skriv et svar til: fysik opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.