Kemi

hjælp tak

07. oktober 2008 af sød-janni (Slettet)

er gået lidt stå, håber nogen der vil hjælpe mig med denne opgave.(Det haster lidt da det er til imorgen)

i en beholder på 100 L haves 5,0 mol H2 og 10,2 mol I2 og intet andet. beholderen opvarmes til 560oC, og der indstiller sig følgende ligevægt:

H2(g) + I2(g) <=> 2 HI(g)

efter at ligevægten har instillet sig, måler vi stofmængden af HI i beholderen til 9,2 mol.

opgaven gå ud på at finde ud af hvad ligevægtskonstanten er ved 560 oC og  derefter skalvi beregne totaletrykket i beholderen ved ligevægt.

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2008 af Bankier (Slettet)

Hvilket niveau er kemi'en på  B eller A?

- kender du til termodynamik?


Svar #2
07. oktober 2008 af sød-janni (Slettet)

min forslag; kan man ikke første måle stofmængde og koncentrationen og derefter finder vi ligevlgstkonstanten?


Svar #3
07. oktober 2008 af sød-janni (Slettet)

på B Niveau


Svar #4
07. oktober 2008 af sød-janni (Slettet)

er der ikke nogen der vil hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2008 af kscn (Slettet)

udfra reaktionen kan du se at der er et forhold på 1:2 . derfor kan du dividere 9,2 med 2 og får så 4,6

n(H2)= 5,0 mol - 4,6 mol = 0,4 mol

n(I2) = 10,2 mol - 4,6 mol = 5,6 mol


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. oktober 2008 af kscn (Slettet)

Kp = p(HI)^2 / (( p (H2)) * (p(I2)))


Skriv et svar til: hjælp tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.