Matematik

INDSÆTTELSESMETODEN, HJÆÆÆLP!! :b

07. oktober 2008 af SarahSM (Slettet)

Hej mennesker ..

HAR virkeliiiig brug for hjælp til nogle opgaver, har lavet en del lignende før, men er bare helt blank lige nu angående disse.

Ved også man kan skrive dem ind i mathcad, ved at skrive "given" først, og afslutte med "find", men der sker bare NADA!!

Her er opgaverne, eller har bare valgt den første , så håber nogle af jer kan hjælpe mig med at løse den:

(I): 3(y+1)÷2+x=3y÷x-1

(II): (x+6)2÷3+y=2+2x÷y+1

Håber megeeeeet I kan hjælpe !! :D
 

På forhånd tak i hvert fald .

- Sarah ..


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2008 af DMUS (Slettet)

Du isolerer x i den ene ligning og sætter den ind i den anden ligning, hvorefter du isolerer y tilsvarende.

Vær opmærksom på at (I) og (II) er skjulte andengradsligninger som du skal løse først.

(I) kan omskrives til :
3/2y +x = 3y/x -15/6

hvis du ganger igennem med x kan den opstilles som:

x^2 + (3/2y + 15/6)x - 3y = 0
 

Så bruger du blot den traditionelle løsnigsmetode, da du har en andengradsligning på formen

ax^2 + bx + c = 0 kender du løsningsformlen: x = ( -b +/- sqrt(b^2 - 4ac ) )  / 2a


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2008 af mathon

(I): 3(y+1)÷2+x=3y÷x-1

3y + 3 - 2 + x  =  3y - x - 1

x + 1 = -x - 1

2x + 2 = 0

x + 1 = 0

x = -1


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2008 af mathon

ved indsættelse af x = -1 i (II): (x+6)2÷3+y=2+2x÷y+1
fås
y  + 22 = 1 - y
 


Svar #4
07. oktober 2008 af SarahSM (Slettet)

Mange tak for svarene :D


Skriv et svar til: INDSÆTTELSESMETODEN, HJÆÆÆLP!! :b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.