Matematik

Find b på trekant! (svær)

07. oktober 2008 af bobbybabz (Slettet)

Jeg skal finde b som fremgår af figuren:

                                  / \
                            b  /     \
                               /         \ 
                              /             \
                       3   /      8         \
                           /                     \
                                   11

okay kan godt være at trekanten er dårligt tegnet men er der nogle som kan hjælpe mig med at finde b?






 


Brugbart svar (2)

Svar #1
07. oktober 2008 af Isomorphician

Hint:

Forholdet mellem ensliggende sider i ensvinklede trekanter er det samme.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2008 af Lisa3y (Slettet)

Du ved at forholdet mellem 11 og 8 er 1,375 (divideret med hinanden). Den store side har du da fået at vide at 37,5% af den store side er 3. b må da være 1,625 større end 3. Dette giver at siden b er lig med 4,875..

Din tegning er ret uklar, men jeg vil mene at dette passer


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. oktober 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Hvis siderne med længderne 8 og 11 er parallelle, så har både #1 og #2 ganske ret - og det er de, for ellers er opgaven ikke til at løse uden yderligere information.

Man kunne forresten opstille ligningen 11/8 = (b+3)/b og derpå isolere b i ligningen...


Svar #4
07. oktober 2008 af bobbybabz (Slettet)

Kan godt være det her er VIRKELIG dumt sagt!
men er du sikker på at man KAN isolere b i 11/8 = (b+3)/b
jeg har i hvertfald problemer med det?


Brugbart svar (1)

Svar #5
07. oktober 2008 af Isomorphician

Det kan man godt:

11/8 = (b+3)/b <=>

(11/8)b = b + 3 <=>

(3/8)b = 3 <=>

3b = 24 <=>

b = 8


Svar #6
07. oktober 2008 af bobbybabz (Slettet)

(11/8)b = b + 3 <=>

(3/8)b = 3 <=>

Hvad gør du der?


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. oktober 2008 af Isomorphician

(11/8)b = b + 3 <=>

(11/8)b = (8/8)b + 3 <=>

(11/8)b - (8/8)b = 3 <=>

((11-8)/8)b = 3 <=>

(3/8)b = 3


Skriv et svar til: Find b på trekant! (svær)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.