Matematik

Lineære sammenhæng

08. oktober 2008 af Knpl (Slettet)

hvad er en lineær sammehæng?

Hvilke egenskaber har en lineær sammenhæng?

:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2008 af janko (Slettet)

En lineær sammenhæng kan beskives med størrelserne x og y, hvor formen er

y = ax+b            eller               f(x) = ax + b

Det gælder for en lineær sammenhæng, at både a og b er konstanter!

...


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. oktober 2008 af mathon

det karakteristiske ved en lineær sammenhæng
er
(delta y/delta x) = k(onstant)

matematiktraditionelt skrevet

(delta y/delta x) = a,

hvoraf

(y-yo)/(x-xo) = a, hvoraf

y = ax + (yo-a*xo)

y = f(x) = ax + b, med b = yo-a*xo - som i #1


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2008 af Pauwel (Slettet)

Det er også hver at nævne, at hvis man indtegner en lineær sammenhæng i et koordinatsystem får man altid en lige linje.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. november 2011 af alexanderballe1 (Slettet)

En lineær sammenhæng er hvis man kan lave en ligning med bestemte tal for a og b : y = ax + b

 

Egenskaben ved en lineær sammenhæng gør, at hvis værdierne indlægges i et koordinatsystem, gi'r dette en lige linie.

 

Skriv et svar til: Lineære sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.