Matematik

Ligning

08. oktober 2008 af mikkeldoo (Slettet)

Hvordan skal jeg regne den her ud?

5/(x-1)-3x/(2-x)=7/3

Det ville være fedt hvis i kan skrive hvad i gør.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. oktober 2008 af janko (Slettet)

det ville være endnu mere fedt, hvis du kom et forslag!


Svar #2
08. oktober 2008 af mikkeldoo (Slettet)

Hvad mener du?

Opgaven lyder: "Løs følgende ligning." Men jeg ved ikke hvordan jeg skal regne den ud, eller hvor jeg skal starte. Jeg er ikke så god til ligninger.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. oktober 2008 af janko (Slettet)

5/(x-1)-3x/(2-x)=7/3                                 

.

-10 + 2x + 3x2 / (x-1) * (-2 - x) = 7 /3

3* (-10 + 2x + 3x2 / (x-1) * ( - 2 - x)) = 7

3 * (-10 + 2x + 3x2)  = 7 *  (x - 1) * (-2 - x)

-30 + 6x + 9x2 =  - 21 x + 7x2  + 14

27 x - 2x  44 = 0


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. oktober 2008 af janko (Slettet)

27 x - 2x2 - 44 = 0

løs nu x


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.