Matematik

skæring m. linje og cirkel

09. oktober 2008 af St4rsky (Slettet)

Jeg tror muligvis der gemmer sig en regnefejl da min diskriminant er underlig.

jeg skal finde skæringen mellem:

linjen: y = (4/3)x - 2

cirklen: C (3,2) , r = 2 => (x - 3)2 + (y - 2)= 16 => x2 + 9 - 6x + y2 + 4 - 4y = 16

indsætter linjen på y's plads i cirklens ligning:

 x2 + 9 - 6x + ((4/3)x - 2)2 + 4 - 4((4/3)x - 2) = 16 <=> x2 + 9 - 6x + (4/3)x2 + 4 - (16/3)x + 4 - (16/3)x +4 - (16/3)x + 8 = 16 <=> (7/3)x2 - (50/3)x + 5 = 0
 

Denne andengradsligning har en diskriminant på (-50/3)2- 4(7/3)5 = 231,11

Hvad gør jeg galt?

Mvh Starsky 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Du gør simpelthen alt galt.... Beklager.


Svar #2
09. oktober 2008 af St4rsky (Slettet)

Hvad skal jeg bruge det til #1 ?

Har jeg lavet cirklens ligning forkert? eller går det galt nå jeg laver (a-b)2 = a2 + b2 - 2ab ?

Hvis du ikke har et bedre svar syntes jeg bare du skal lade en anden svare.
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

22 ≠ 16


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

x^2 + 9 - 6x + y^2 + 4 - 4y = 16

x^2 - 3 - 6x + y^2 - 4y = 0

x^2 - 3 - 6x + ((4/3)x - 2)^2 - 4((4/3)x - 2) = 0

x^2 - 3 - 6x + (16/9)x^2 + 4 - (16/3)x - ((16/3)x - 8) = 0

x^2 - 3 - 6x + (16/9)x^2 + 4 - (16/3)x - (16/3)x + 8 = 0

(25/9)x^2 - (50/3)x + 9 = 0


Svar #5
09. oktober 2008 af St4rsky (Slettet)

tak #4

opgaven løst :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Den spasser som vælter rundt og markerer alle indlæg som spam bedes stoppe det.


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#6.

Hovsa :S


Skriv et svar til: skæring m. linje og cirkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.