Matematik

Hjælp geometri!

09. oktober 2008 af Lindblaad (Slettet)

Hej

Ja jeg har en opgave der hedder følgende:

I et rektangel er diagonalen 5 cm, mens arealet er 11 cm2

a) Bestem rektanglets sidelængder.

Håber í kan hjælpe med det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

a*b = 11

a2 + b2 = 52


Brugbart svar (3)

Svar #2
09. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

a * b = 11

a^2 + b^2 = 5^2

To ligninger to ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

...og benyt herefter L'Hôpitals regel.


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2008 af mathon

Afirkant_konveks = ½*d1*d2*sin(V) so for rektangler med lige lange diagonaler
går over
i

A = ½*d2*sin(V)

sin(V) = (2A)/d2


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#5.

Det giver ingen mening. Du skal ikke have mere at drikke Mathon.


Svar #7
09. oktober 2008 af Lindblaad (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan dette skal udregnes. Kan det virkelig passe det er disse metoder til 2.g opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. oktober 2008 af mathon

sin(V) = (2*11)/52 = 22/25 = 0,88

cos-relationen anvendt på en "breddetrekant" i rektanglet
giver (B er bredden)

B2 = 2,52 + 2,52 - 2*2,5*2,5*cos(V)

B2 = 2*2,52 - 2*2,52*cos(V)

B2 = 2*2,52(1-cos(V))

B2 = 12,5(1-√(1-sin2(V))) = 12,5*(1-√(1-0,882)) = 6,56283

B = √(6,56283) = 2,5618

L = 11/2,5618 = 4,2939


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#8.

It seems that perfection is reached not when there is nothing left to add, but when there is nothing left to take away. The KISS-principle.


Svar #10
09. oktober 2008 af Lindblaad (Slettet)

Mange tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. oktober 2008 af mathon

...i overensstemmelse med løsningen til #1

solve(x*y=11 and 5^2=x^2+y^2,{x,y})|x>0 and y>0 and y>x


Skriv et svar til: Hjælp geometri!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.