Kemi

Rettelse/stofmængdekonc.?

11. oktober 2008 af delidolu (Slettet)

opgaven lyder:

50,0 mL af en 0,2 mol/L NaOH opløsning fortyndes med vand til 200,0 mL.

Bestem koncentrationen af den fortyndede opløsning.

jeg skal bestemme alle disse:

V_før        -- L
V_efter    -- L
n              -- mol
c_før        -- mol/L
c_efter     -- mol/L

mit bud på opgaven er således: (er det korrekt)

n = 0,05L * 0,2L (er det rigtigt) = 0,01 mol

så har jeg

V_før = 0,05 L
V_efter = 0,2 L
n = 0,01 mol

så siger jeg;

c_før = n/V_før <=> c = 0,01 mol / 0,05 L = 0,2 mol/L

c_efter = n/V_efter <=> c = 0,01 mol / 0,2 L = 0,05 mol/L

alt bliver:


c_før = 0,2 mol/L
c_efter = 0,05 mol/L


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Du behøves ikke at spame forumet, du skal nok få svar :)

Ja, det ser korrekt ud!


Svar #2
12. oktober 2008 af delidolu (Slettet)

hmm , Det hastede bare lidt , .

- ...


Skriv et svar til: Rettelse/stofmængdekonc.?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.