Kemi

AKtuel koncentration?

12. oktober 2008 af delidolu (Slettet)

hejsa

opgaven lyder;

En opløsning af natriumcarbonat har den formelle koncentration 0,02 mol/L.
Hvad bliver den aktuelle koncentration af carbonationer?
 

Udfyld nu nedenstående skema, dels med oplysninger, dels med beregninger:
 

[Na2CO3] =      M

[Na+] =              M

[CO3-] =            M

Ved simpelthen ikke hvordan jeg skal gøre, og står M for g/mol ?? for sys ikke det giver mening at skrive M som enhed , når det normalt er g/mol .. eller er det en helt anden enhed ??


Svar #1
12. oktober 2008 af delidolu (Slettet)

mit umiddelbare svar er (er meget usikker)

[Na2CO3] = 0,04 + 0,06 = 0,10 mol/L ............. men det skal give ( M )

[Na+] = 0,02 mol/L .......... ( M )

[CO3-] = 0,06 mol/L ............. ( M )
 

???


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

c(Na2CO3) = 0.02 M

[Na]=2*c(Na2CO3)=2*0.02 M=0.04 M

[CO3]=1*c(Na2CO3)=0.02 M


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

Hvor der self skal stå ladning på Na og CO3 så de hedder Na+ samt CO32-


Svar #4
12. oktober 2008 af delidolu (Slettet)

Må jeg spørge hvordan du kommer frem til dt resultat

 og hvorfor ganger du den her med 2

( 2*c(Na2CO3) )

og ikke den her med 3

( 1*c(Na2CO3) )

for der er 2 Na og 3 O [Na2CO3]

vil gerne forstå det :S


Svar #5
12. oktober 2008 af delidolu (Slettet)

og er det her ikke dens formelle koncentration

c(Na2CO3) = 0.02 M

skulle det ikke være dens aktuelle koncentration


Brugbart svar (0)

Svar #6
12. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

Da der er 2 Na+ i molekylet og molekylets formelle koncentration er 0.02 M er natrionionens aktielle koncentration 2*molekylets=0.04 M

Da der er 1 CO32- i molekylet er dens aktuelle koncentration lig molekylets.


Skriv et svar til: AKtuel koncentration?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.