Matematik

pi

12. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Jeg har lidt svært ved at forstå, hvorfor pi er

3.1415926535897932384....

da jeg synes

3.1234567891011121314....

er et pænere tal. Hjælp mig.

Med venlig hilsen

Peter Belli


Brugbart svar (4)

Svar #1
12. oktober 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

 /Sarkastisk klap af dårlig joke.


Svar #2
12. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Slettet

Svar #3
12. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Slettet

Brugbart svar (2)

Svar #4
12. oktober 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Undskyld. Jeg lod mig vidst rive med. Den mest basale grund til hvorfor Pi er som den er, i stedet for som du ønsker er, at huskereglen for de første 13 cifre:

"Ser I ikke I tåber hvorledes en simpel remse kan klare Cirklens kvadratur"

Ellers ikke ville virke.


Brugbart svar (2)

Svar #5
12. oktober 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Jeg trækker min undskyldning tilbage - Min skandaløse opførsel er IKKE   resultat af min mors drikfældighed.


Brugbart svar (2)

Svar #6
12. oktober 2008 af blix (Slettet)

Ex Gratia er du ikke lidt underlig?


Brugbart svar (2)

Svar #7
12. oktober 2008 af klotte (Slettet)

http://en.wikipedia.org/wiki/Piphilology

Her er flere huskeregler ... men da antallet af bogstaver i rim indikerer tallet i dicimalerne skal man nok lige kunne stave på engelsk - underholdende hvis man ønsker at kommer på verdensrangligten over dem der kan huske pi med 10.000 dicimaler.


Svar #8
12. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

tak klotte

jeg er netop igang med at husk pi. derfor syntes jeg det ville være letter hvis pi kunne vær

3.12345678910111213141516171819202121222324252627282930313233343536373839404142 og så vider


Brugbart svar (2)

Svar #9
12. oktober 2008 af fluen på væggen (Slettet)

#8 Hvis systemet skal være konsistent skulle det så være

1,23456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839404142434445464748495051525354555657585960616263646566676869707172737475767778798081828384858687888990919293949596979899

osv. men måske er denne afrunding af pi lidt for urealistisk. Måske skal vi så nøjes med biblens version, hvor diameteren på en cirkel kan være tre gange i cirklens omkreds - det giver kun lidt skæve huse :)


Brugbart svar (2)

Svar #10
12. oktober 2008 af klotte (Slettet)

Jeps vi napper biblens version ;)

Ex Gratia `s` er jo for nem at afrunde .  Hvor er det egentlig du vil hen med dine enorme erkendelser ? tjeck sammenhængen mellem primtal og pi istedet....det er underholdning.

 hukommelstræning i talspændvidde er for kedelig. Din underholdning bliver lidt for ensformig i længden.

Mvh

Pi-rart


Svar #11
12. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

Det kan faktisk matematisk vises, at pi = 3. Lad a = b. Multiplicer med π*a:

π*a2 = π*a*b

Divider med π*a og multiplicer med 3*b:
3*a*b = 3*b2

Træk (2) fra (1):
π*a2 - 3*a*b = π*a*b - 3*b2

Læg 3*a*b til og træk π*a*b fra på begge sider
π*a2 - π*a*b = 3*a*b - 3*b2

Læg a*b til og træk b2 fra på begge sider:
π*a2 - π*a*b + a*b - b2 = 4*a*b - 4*b2

Faktoriser samme størrelser:
π*a*(a-b) + b*(a-b) = 4b*(a-b)

Fjern ens størrelser:
π*a + b = 4*b

b trækkes fra:
π*a = 3*b

Substituer a for b eftersom a = b
π*b = 3*b

Divider igennem med b:
π = 3

Q.E.D


Brugbart svar (3)

Svar #12
13. oktober 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Wow! Du har jo ret, og jeg har sku fået e til den samme værdi!!

Det kan faktisk matematisk vises, at e = 3. Lad a = b. Multiplicer med e*a:

e*a2 = e*a*b

Divider med e*a og multiplicer med 3*b:
3*a*b = 3*b2

Træk (2) fra (1):
e*a2 - 3*a*b = e*a*b - 3*b2

Læg 3*a*b til og træk e*a*b fra på begge sider
e*a2 - e*a*b = 3*a*b - 3*b2

Læg a*b til og træk b2 fra på begge sider:
π*a2 - π*a*b + a*b - b2 = 4*a*b - 4*b2

Faktoriser samme størrelser:
e*a*(a-b) + b*(a-b) = 4b*(a-b)

Fjern ens størrelser:
e*a + b = 4*b

b trækkes fra:
e*a = 3*b

Substituer a for b eftersom a = b
e*b = 3*b

Divider igennem med b:
e = 3

Ja.. Det er sku let at bevise nogle sjove ting - når man må dividere med 0.


Brugbart svar (4)

Svar #13
13. oktober 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

a2 = a2... Stupid Copy Paste system..


Svar #14
13. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#12.

Indeed. Faktisk behøver man ikke dividere med 0, thi a-b = 1/∞.


Brugbart svar (3)

Svar #15
13. oktober 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Skal jeg forvente et sjovt bevis på dette, eller skal jeg bare gå ud fra at det gælder ved "store" værdier af a eller "små" værdier af b?


Svar #16
13. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#15.

Nej, du har tydeligvis ikke forstået calculus. Givet

π*a*(a-b) + b*(a-b) = 4b*(a-b)

Lad π*a = 0, og da (π*a*0)/0 = 1 (hvorfor 0/0 = 1 = π*a). Samtidig kan det vises, at b også er 0, hvorfor 4b = 0. Ved at antage denne relation, kan vi tillade os at dividere igennem med (a-b), da (π*a)/(a-b) = 0/0 (gyldig!) = 1.


Svar #17
13. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

#15.

Husk, at a=b.


Svar #18
13. oktober 2008 af Ex Gratia (Slettet)

At dette rent faktisk er sandt kan vises ved at benytte Hodges notation:


Brugbart svar (3)

Svar #19
13. oktober 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

Jeg er nu ikke helt bekendt med Hodges notation, men tusind tak for oplysningen....


Brugbart svar (3)

Svar #20
13. oktober 2008 af klotte (Slettet)

#11 når du niu har lavet dit sjove bevis om at pi=3- hvad er så dit problem med at huske ?


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.