Kemi

-log(H3O+)

17. oktober 2008 af Gold-digga (Slettet)

Hejsa..

Er der en som kunne fortælle hvorfor pH er definieret til at være -log (H3O+) ? Hvad betyder det egentlig ?

(Kan godt være det er et lidt dumt spørgsmål!)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2008 af mathon

....af praktiske grunde

i vand er [H3O+] = 10-7

forestil dig at du i koordinatsystemet har valgt enhed.
Nu skal den så inddeles i 10 mio. lige store stykker - ikke bekvemt

derfor
log[H3O+] = -7

da de fleste H3O+-koncentrationer er af typen a*10-n (n>0), fås negative tal for log[H3O+], hvilket
man slipper for
ved at definere

pH = -log[H3O+]
 


Svar #2
17. oktober 2008 af Gold-digga (Slettet)

Okay. Tak for det.


Skriv et svar til: -log(H3O+)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.