Kemi

Mængdeberegning

17. oktober 2008 af odkjnykr (Slettet)

Hej.

Jeg sidder og bøvler med en opgave, som sikkert er simpel.

Bestem kommberindholdet i malakit.

Der fremstilles i en målekolbe 250 mL 0,200 M CuSO4 ved afvejning af  CuSO4 5H2O.

Jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg får de 5 H2O ind i beregningerne.

En af minre venner har fået m=11,235g, og det kan jeg bare ikke få.

Hjælp..

På forhånd tak. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2008 af mathon

M(CuSO4* 5H2O) = 249,68 g/mol

m = n*M = V*c*M = (0,25 L)*(0,200 mol/L)*(249,68 g/mol) = 12,484 g


Svar #2
17. oktober 2008 af odkjnykr (Slettet)

Tusind tak.. Det er også det resultat, jeg selv fik. Så passer 11,235 g altså ikke?


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.