Matematik

stamfunktion. har jeg regnet rigtigt???

17. oktober 2008 af jwan20 (Slettet)

ser dette rigtigt ud?

bestem en stamfunktion til f(x)=x^3-3x^2+x-11

=3x^2-6+1

ser det rigtigt ud???


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2008 af vinderen (Slettet)

∫ ( x^3-3x^2+x-11)

= x4 / 4 - x3 + x2/2 - 11x


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

Nej, du er kommet til at differentiere den. Du skal finde noget differentieret der giver f(x). Altså F'(x)=f(x)

Find nu F(x)


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. oktober 2008 af janko (Slettet)

Hvis det er meget vanskeligt, kan du dele din funktion, hvor du i gør føgende:

Benyt at ved xa er integralet (1 / a+1) x a+1

Benyt at ved en konstant er integralet konstanten gange x,  eks ved 10 er integralet af 10x

Derfor fås:

(1/4 x4) - (1/3 * 3x3) + (1/2 x2) + 11x

den kan du reducere en lille smule på --> se på anden parentes!

/ Ayhan


Skriv et svar til: stamfunktion. har jeg regnet rigtigt???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.