Matematik

vektorer, bestem t

19. oktober 2008 af trice (Slettet)

Jeg har en opgave der lyder:

Bestem de tal, t, for hvilke der gælder at:     I vektor a + t*vektor b I = 4

I vektor a I = 2      og     I vektor b I = 4     og     vinkelen mellem vektor a og vektor b = 60o.

Hvordan griber jeg det an? Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. oktober 2008 af peter lind

Kvadrer ligningen. På højre side vil du få 16. På venstre side vil du få et udtryk, der indeholder a2 , b2, a·b og t. a2 og b2 kendes, a·b=|a||b|cos(v), hvor v er den mellemliggende vinkel.


Skriv et svar til: vektorer, bestem t

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.