Matematik

V

20. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

Find værdimængden Vm(f) for funktionen f(x)=x^2e-(x):


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. oktober 2008 af a4b (Slettet)

værdimængden starter ved parablens toppunkt og fortsætter herefter (ud i det uendelige).

Vm(f) = [___ ; 8[

Beregn y-værdien for toppunktet og sæt det ind på den tomme plads.


Hvis forskriften hedder:

f(x)=-3x^2-12x+5

har toppunktet x-koordinat -2 og y-koordinat 17 (ikke -7). Da der nu står et negativt tal ganget på x^2 vender parablen nu grenene nedad, så derfor bliver y-koordinaterne aldrig større end toppunktets y-koordinat. Konklusionen er, at funktionens y-værdier alle højst er 17, så:

Vm(f) = ]-00,17]

hjælper du mig gøre jeg det samme... (;


Svar #2
20. oktober 2008 af sdelight (Slettet)

hvor får du -2 og 17 fra ud fra din forskrift..? og er det bare nogen tilfældige tal du har sat ind i din ligning..? og hvilke tal skal jeg bruge i min ligning..?


Skriv et svar til: V

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.