Matematik

trekants ligning

23. oktober 2008 af shotgunjens (Slettet)

Hej jeg har brug for hjælp til en rektangel.

jeg kender ikke længden og bredden.

Det jeg ved er:"Længen af et rektangel er 7 cm mindre end det dobbelte af bredden, desuden er omkredsen 148 cm. Find dets længde og bredde"

Jeg ved jeg skal bruge en ligning her,

Men hvad for nogle tal skal jeg sætte ind i ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. oktober 2008 af Kurro (Slettet)

Hvis længden er 7 cm mindre end den dobbelte bredte kan vi opstille følgende ligning.

lad x være længde og y være bredde.

x+ 7 = 2y

derudover kan du selv opstille en liging for omkredsen. Nu har du to ligninger me to ubekendte.


Svar #2
23. oktober 2008 af shotgunjens (Slettet)

Jeg har stadig lidt svært ved, at forstå det.

Det er sikkert en meget god forklaring du giver mig der.

Men jeg er ikke så god til matematik så....

Kan man komme lidt næmer på det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. oktober 2008 af Kurro (Slettet)

Du kan ikke løse en ligning med to ubekendte, heldigvis får vi hjælp fra oplysningen om omkrerdsen. Du ved hvordan du finder omkredsen.

2x + 2y = 148

Heraf kan vi isolerer en af størrelserne. Det er bekvemmeligt at isolerer 2y.

2y = 148 - 2x

Denne kan nu sættes ind i den første ligning

x + 7 = 148 - 2x

Som kan løses for x.


Skriv et svar til: trekants ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.