Matematik

Ligning :/

23. oktober 2008 af Ö2L3MC3 'xb (Slettet)

Er der nogen der vil hjæle mig med de to opg. her ?:

løs ligninger vha. nulreglen;

a) x^3+5x^2=0

løs flg. ligningssystemer;

b) -x+2y=5    2x-4y=-10

På forhånd tak (:


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. oktober 2008 af Isomorphician

a)

x3 + 5x2 = 0 <=>

x2(x + 5) = 0

Vha nulreglen kan ligningen nu løses:

x2 = 0  v  x + 5 = 0, løs begge ligninger.

.......

b)

Isoler en af de variable i en af ligningerne og indsæt i den anden ligning.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. oktober 2008 af Dkuro Chan (Slettet)

a) 0=x3+5x2=x2(x+5) dvs x=0 ν x=-5

b) De to lineære ligninger er proportionale (ses fx ved at isolere y i begge ligninger

1. y=1/2*x+2,5

2. y=1/2*x+2,5)

Da de er ens består løsningsmængden af punkter (x, 0,5*x+2,5) for x vilk. i R


Skriv et svar til: Ligning :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.