Kemi

atommasse

25. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

Atomen har typisk en diameter på ca. 10^-10m, mens atomkernen har en diameter på a. 10^-14 m.

Jeg skal forestille mig, at atomet forstørres såkernen bliver 1 cm i diameter, og dermed finde hele størrelsen på atomet.

Jeg skal bruge Atommasseenhed ik?  1 u = 1,66 * 10^-24 g.

Skal jeg så indsætte 1 i stedet for det der står i gram, for at kunne isolere det tilsidst??


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2008 af mathon

kernediameter = 10-14 m = 10-12 cm

for at blive forstørret til 1 cm er der ganget med 1012

atomdiametren forstørres til (10-10 m)*1012 = 102 m = 100 m

dvs.
hvis kernediameteren er som en blommesten, er atomdiameteren 100 m


Svar #2
25. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

hvor har du det fra, at kernediameter = 10-14 m = 10-12 cm ?

I bogen er begge angivet i meter´: ca. 10^-10m, mens atomkernen har en diameter på a. 10^-12

Så du indsætter 10^-12 i cm for at få 1 cm... nååå tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. oktober 2008 af mathon

1 m = 102 cm

10-14 m = 10-14*102 cm = 10-14+2 cm = 10-12 cm


Svar #4
25. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

ej ok nu er jeg rigtig med :)


Skriv et svar til: atommasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.