Kemi

molarmasse

25. oktober 2008 af Signesp (Slettet)

Du får at vide, at 5,586 g af et blåt stof indeholder stofmængden 0,035 mol.
a) Hvad er stoffets molarmasse?
M = m/n à 5,586 g / 0,035 mol = 159,6 M
 

Er det rigtigt det jeg har gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2008 af sengul (Slettet)

Rigtigt, men facit kommer ud i g/mol. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2008 af sengul (Slettet)

så: 5,586 g / 0,035 mol = 159,6 g/mol


Svar #3
26. oktober 2008 af Signesp (Slettet)

Er stoffet kobber(II)sulfat eller kobber(I)oxid?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2008 af mathon

kobber(II)sulfat (vandfrit) er hvidt 
M(CuSO4) = 159,61 g/mol

men

Cu(H2O)4SO4*H2O er blåt
M(Cu(H2O)4SO4*H2O) = 249,68 g/mol

kobber(I)oxid er rødt

....................................................................

det tilførte stof har været hvidt, vandfrit kobber(II)sulfat med molmassen 159,61 g/mol
hvor efterfølgende

Cu2+(aq)   +   4H2O(l)   --->  Cu(H2O)42+(aq) .................(tetraaquakobber(II)ion)
farveløs                                 dybblå
 


Skriv et svar til: molarmasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.