Matematik

hjælp til ligninger

26. oktober 2008 af camilie2 (Slettet)

hej med jer.. er der nogen der kan hjælpe mig med de ligninger.. som jeg har prøvet at løse. men jeg synes bare det ser forkert ud. jeg håber jeg kan få lidt hjælp hos jer.

på forhånd tak.

opgave 1

7x - 5 = 10x + 31  <=>

 -5 - 31 = 10x - 7x <=>

-36 =  3x

-12 = X

opgave 2

2/3 x + 5 = x - 10 <=>

5 +10 = x + 2/3 x  <=>

15 = 12/3x

opgave 3 

1/2 x + 5/4 = 4.75 (decimalpunktum)

1/2x = 4,75 + 5/4

1/2x = 6

x = 3

opgave 5

4/9 x - 2 = x + 7/9


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2008 af mathon

(4/9)x - 2 = x + (7/9)........gang med 9 på begge sider

9((4/9)x - 2)  =  9(x + (7/9))

4x - 18  =  9x + 7.........


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2008 af Isomorphician

...fortegnsfejl i opgave 3.


Svar #3
26. oktober 2008 af camilie2 (Slettet)

hmm.. altså er de andre rigtigt??


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2008 af Isomorphician

Du mangler at isolere x i 2'eren


Svar #5
26. oktober 2008 af camilie2 (Slettet)

hvordan? er den ikke færdig endnu :D  er så dårligt til ligninger


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2008 af Isomorphician

Du skal kun have "x" stående tilbage på en af siderne.


Svar #7
29. oktober 2008 af camilie2 (Slettet)

er opgave 3 rigtigt?


Svar #8
29. oktober 2008 af camilie2 (Slettet)

PLZZZ...... HJÆLP...


Brugbart svar (0)

Svar #9
29. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Opgave 3 er forkert. Du har lavet en fortegnsfejl.

1/2 x + 5/4 = 4.75 (decimalpunktum)

1/2x = 4,75 + 5/4 NEJ


Svar #10
29. oktober 2008 af camilie2 (Slettet)

1/2 x + 5/4 = 4.75 (decimalpunktum)

1/2x = 4,75 - 5/4

1/2x = 3´,5

x = 0,14
 

ER DEN NU RIGTIGT.. UNDSKYLD FOR FORSTYRRELSEN


Brugbart svar (0)

Svar #11
29. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Ikke helt:

1/2x=3,5 <=> x=3,5*2=7


Svar #12
29. oktober 2008 af camilie2 (Slettet)

tusindddddd takkkkkkkkkkkkkkkkk


Svar #13
29. oktober 2008 af camilie2 (Slettet)

vil du kigge på opgave 5 om den er rigtigt?


Svar #14
29. oktober 2008 af camilie2 (Slettet)

????
 


Svar #15
29. oktober 2008 af camilie2 (Slettet)

jeg håber at nogen kan hjælpe mig med den anden sidste opgave..

4/9 x - 2 = x + 7/9 <=>
 

4x - 18 = 9x + 7 <=>


18-7= 9X+ 4x <=>
 

25= 13x<=>
 

X= 1,9
 


Skriv et svar til: hjælp til ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.