Matematik

Integrale regning

26. oktober 2008 af g-star-raw89 (Slettet)

Hej alle. Har to opgaver i matematik som jeg har problemer med. Håber i kan hjælpe

1)  To funktioner er bestemt ved f(x) = x^2 + 4x + 10
                                                         g(x) = x + 14
Grafterne for f og g afgrænser en punktmængde M, der har et areal.

Bestem arealet M.  Hvordan gøres dette??

2) Funktionen f(x) = -3x^2 + 6x skærer en førsteakase i punkterne (0,0) og (2,0)

Bestem stamfunktionen til f.   Dette har jeg gjort.
Bestem arealet af det markerede område der kommer ved denne graf. ???? Hvordan regnes dette?

Mvh Mikkel.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

1) Tegn graferne - så får du nok en idé..

2) Beregn det bestemte integrale..


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2008 af mathon

1) beregn skæringspunkterne, hvis 1.koordinater er nedre og øvre integrationsgrænser

b
∫(g(x)-f(x))dx = A
a

2)

2
∫(-3x2 + 6x)dx = A
0
 


Skriv et svar til: Integrale regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.