Matematik

Lineær regression ?

26. oktober 2008 af ehm,mig..evt?^^ (Slettet)

Hey, jeg kan ikke finde ud af at svare på den her opgave:

"Beskriv hvordan man laver lineær regression i hånden og på lommeregneren."

Er der nogen der kan hjælpe mig? (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

a=(y2-y1)/(x2-x1)

b=y1-ax1 v b=y2-ax2

Kan du selv lave den for lommeregneren? Har ikke beskrevet det her, kun opskidste formlerne


Svar #2
26. oktober 2008 af ehm,mig..evt?^^ (Slettet)

argh, jeg glemte at nævne at der står at opgaven skal besvares med ord.. :B

ved ikke om det er nok kun at gøre det med tal ^^ men tak alligevel :b


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Lommeregner:

Stats/list editor --> Tal indsættes i lister --> F4 --> regression --> Lineær regression


Svar #4
26. oktober 2008 af ehm,mig..evt?^^ (Slettet)

okay..

men er der nogen der kan beskrive med ord hvordan man laver en lineær regression i hånden? (:


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

#4 Hvordan ville du selv forklare det? Kom med et bud selv.


Svar #6
26. oktober 2008 af ehm,mig..evt?^^ (Slettet)

aner det ikk :b synes at det er herre svært at forklare


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

Kig på et koordinatssystem. Tegn fx. en linje. Tænk på, at hældninegn er dy/dx.


Svar #8
26. oktober 2008 af ehm,mig..evt?^^ (Slettet)

ehm.. okay ^^


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

#7 Hvis han skal forklare noget om lineær regression, tvivler jeg på, han ved, hvad dy/dx står for..

Hældningstallet beregnes som forholdet imellem Δy og ?x. Dette samt et punkt indsættes i ligningen y=ax+b, hvor b isoleres. Herefter er det muligt at opskrive den lineære forskrift.

(Overordnet, kort og overfladisk fortalt)


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

#9 tja. vel nok rigtigt, bortset for, at dy/dx er det samme som Δy/Δx. Men med dy/dx tænker man nok i retning af infitesimalregning, ja :-)

Forresten er det ikk "han" du skal titale #0 med :-)


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. oktober 2008 af Sherwood (Slettet)

Der kan man bare se. #0 Undskyld! :-)

#10 Ja, der tænker man helt klart infinitesimalregning, og jeg tvivler på, at Camilla har lært integral- og differentialregning, når hun endnu arbejder med lineær regression.


Skriv et svar til: Lineær regression ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.