Matematik

sidder fast i min procent regning

26. oktober 2008 af Ditteholm (Slettet)

jeg har et beløb man sætter ind på en konto og skal bestemme saldoen efter 4 år den månedlige rente er på 0,25% men hvordan finder jeg ud af hvad procenten er på et år? jeg har lært hvordan man gør det fra år til år men ikke fra måned til år så sidder lidt fast nu.


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2008 af peter lind

Der er ikke nogen forskel på om renten er pr. måned eller pr. år. Det der tæller er hvor mange "terminer" det drejer sig om, og her er der 12*4


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2008 af mathon

1+rår = 1,002512 = 1,030416

rår = 0,030416 = 3,0416%


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. oktober 2008 af mathon

men lettere med
fremskrivningsfaktor

1,002548 = 1,127328


Svar #4
26. oktober 2008 af Ditteholm (Slettet)

mange tak :D


Skriv et svar til: sidder fast i min procent regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.