Matematik

forskriftbestemmelse, skæring i cirkler og bestemmelse af areal

26. oktober 2008 af NGio (Slettet)

Hej. Opgaven er dem, som er markeret med en streg under sig.

Opgave 1

Bestem en forskrift for den lineære funktion f, hvis graf går gennem punkterne (2,10) og (-3,0) og løs ligningen f(x) = 3

___________________________________________________________________________________

Opgave 2

En cirkel har centrum (-2,1) og radius 5, og en linje L er bestemt ved ligningen 2x+y-6=0.

Undersøg om linjen l skærer cirklen
 

___________________________________________________________________________________

Opgave 3

En funktion f er bestemt ved

f(x) = e^x – 4x

I fjerde kvadrant afgrænser grafen for f sammen med førsteaksen en punktmængde, der har et areal.

Bbestem areal af denne punktmængde
 

___________________________________________________________________________________

Jeg er lige startet i HF, så forstår ikke så meget af disse opgaver her. hjælp ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

1)

a=(y2-y1)/(x2-x1)

b=y2-ax2

når du har forskriften sætter du den lig 3 og isolerer x

3)

fjerde kvadranterne fordeler sig således

2  1

3  4


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2008 af juventuz (Slettet)

granserne sætter du som x koordinaterne ved skæringen med 1. aksen


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. oktober 2008 af janko (Slettet)

1) benyt #1's formler, hvor

x1 = 2    y1 = 10        x2 = -3        y2 = 0

2)

Du skal bruge den såkaldte "dist-formel" - formlen for afstanden mellem et punkt og en linie.

Derved får du et resultat (tal), der antyder noget omkring de mulige skæringer.

Hvis dist(C,l)> r, er der ingen skæring.
Hvis dist(C,l)= r, er linjen tangent
Hvis dist(C,l)< r, er der to skæringer.

Benyt

dist (p,m) = (|ax + by + cz|) / (√(a2 + b2))
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2008 af janko (Slettet)

hvor

a = 2         x = -2

b = 1         y = 1

c = -6


Brugbart svar (2)

Svar #5
27. oktober 2008 af janko (Slettet)

formlen er selvfølgelig uden betegnelsen z

dist (p,m) = (|ax + by + c|) / (√(a2 + b2))


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. oktober 2008 af janko (Slettet)

i opgave 3, kan du også finde grænserne grafisk, hvor

a:     øvre grænse         ≈ 2,15
b:     nedre grænse      ≈ 0,36

        a
A = | ∫f(x)dx |
        b


Skriv et svar til: forskriftbestemmelse, skæring i cirkler og bestemmelse af areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.