Matematik

andengrad - faktorer - rette

27. oktober 2008 af seriøs (Slettet)


Opløs andengradspolynomium I faktorer.

F(x) = x^2 – x – 30

d = b^2 – 4ac

d = (– 1)^2 – 4 · 1 · (– 30) <=> d = 1 – 4 – 30 ? d = -33

d < 0 = ingen løsning
 

kan det passe? ..skriver jeg rigtigt i starten (-1)^2 = 1 eller skal jeg skrive 1^2 = -1

Jeg troede ikke, at der var forskel, idet parantesen kan ophæves..


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2008 af Daniel TA (Slettet)

d=1+4*30=1+120=121

hvilket er større end 0, fortsæt nu.


Svar #2
27. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

ok så der skal være parantes omkring (-1)^2 og jeg har derefter indsættet dem i formlen for d.

d = b^2 - 4ac , hvor for du så + 4 fra er det pga -4 (-30) at det bliver plus i stedet for minus?

derfor d = 121 og d> 0 og der findes to rødder r1 og r2.

faktoropløsningen er f(x) = a (x - r1) (x - r2)

r1 = (-b+kvadratrod(d)) / 2a  og r2 = ( - b - kvadratrod(d)) /2a

kan det passe med de to formler her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2008 af mathon

F(x) = x2 – x – 30  = (x+5)(x-6)


Svar #4
27. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

Er det løsningen på, at jeg skal opløse andengradspolynomium I faktorer?

Hvad med alt det andet vi har lavet ovenpå, er det forkert.. synes det så ud som det der står i bogen?

hvordan skal jeg så tænke mig til, at det er hvad du har skrevet :) altså jeg kan se det rigtige i det, men først når den er lavet ; )


Svar #5
27. oktober 2008 af seriøs (Slettet)

ok efter at jeg har fundet r1 og r2 er jeg kommet til det samme resultat :) troede du brugte en anden metode ..


Skriv et svar til: andengrad - faktorer - rette

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.