Matematik

Statistisk - Svær opg.

27. oktober 2008 af Jensbojsen (Slettet)

Jeg kan ikke gennemskue den her opgave, hvordan skal jeg gøre, har siddet med den en time nu?

Om en normalfordelt stokastisk variabel X, som beskriver et eksperiment E, oplyses det, at:
P(X<*15)=0,34 og P(X>*25)=0,34

A) Bestem middelværdi og spredning for X.

B) Bestem P(18 <* X <*35)

Eksperimentet E udføres 20 gange uafhængigt af hinanden.

C) Bestem sandsynligheden for, at X netop 6 gange er mindre end eller lig med 15.

D) Bestem det mest sandsynlige antal gange, hvor X er mindre end eller lig med 15.

*= betyder: lig med.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2008 af peter lind

A) Brug at hvis en stokastisk variabel X er normalfordelt med middelværdi m og spredning s er (X-m)/s normalfordelt med middelværdi 0 og spredning 1. Slå P(X<*15)=0,34 og P(X>*25)=0,34 op for  en 0 1 normaltfordelt variabel og brug ovenstående. Det giver to ligninger med 2 ubekendte.

B) Det er et spørgsmål om at slå værdierne op.

C) definer p=P{X<=15) (slås op) Derefter er det en binomialfordeling med n=10 og sandsynligheden p.

D) ISamme binomialfordeling som i C


Skriv et svar til: Statistisk - Svær opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.