Matematik

fordeling HAster

27. oktober 2008 af caner18 (Slettet)

har brug for hjælp til denne opgave kan slet ikke løse den på en eller anden måde er der en der ude som vil hjælpe :S

480 kr deles lige mellem et vist antal personer. hvis der havde været 4 personer var den enkeltes andel blevet 20 kr mindre. hvor mange deltog i fordelingen


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2008 af Danielras (Slettet)

Opstil ligninger baseret på de oplysninger du har. Kald f.eks. antallet af personer for x og den enkelte persons andel for y.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. oktober 2008 af janko (Slettet)

Du har at gøre med to ligninger med to ubekendte, hvor

x = andelen, som personerne modtager
y = antallet af personeer

1:      x = 480/p

2:      x - 20 = 480 / (p+4)

løs nu ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2008 af ibibib (Slettet)

Hvis der havde været 4 personer var den enkeltes andel 480/4 = 120 kr.

Den enkeltes andel var derfor 120+20=140.

Hvis du selv regner videre og får et skævt tal, så prøv og tjek om du har skrevet opgaven korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2008 af janko (Slettet)

sikke noget rod jeg laver med mine betegnelser

der skal selvfølgelig stå

1: x = 480/y

2: x - 20 = 480 / (y+4)


Skriv et svar til: fordeling HAster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.