Matematik

koordinatsættet til vektor b

17. oktober 2004 af Alexandra (Slettet)
eksamensopgaver i matematik opg. 3.061
jeg har prøvet at regne den ud men er gået helt i sort og håber derfor at der er nogen der kan hjælpe mig hurtigst muligt, skal afleveres i morgen mandag d. 18 oktober..

jeg ved at vektoren a=(2,-3)
om vektor b oplyses det at:
vektor a* vektor b=4 og
vektor a* vektor b(hat)=-19
Bestem koordinatsættet for vektor b
håber der er nogen der kan hjælpe mig er virkelig i nød..
på forhånd tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
17. oktober 2004 af salbeik (Slettet)

a . b = 4 = (2,-3) . (x, y) = 2x-3y

a . b-hat = -19 = (2,-3) . (-y, x) = -2y - 3x

To ligninger 2 ubekendte:

y = (-4 +2x)/3 - isoler y i den første

-2y - 3x = -19 <-> - indsæt y i den anden

-19 = -2((-4 +2x)/3) - 3 x <-> - isoler x

x = 5

y = (-4 +2 *5)/3 = 2 - find y

b=(x, y) = (5, 2)

a . b er prikproduktet/skalarproduktet






Brugbart svar (0)

Svar #2
17. oktober 2004 af salbeik (Slettet)

Bare jeg selv have sådane opgaver, men nej alle mine indeholder minimum uendelige summer og dimensioner, Kurzweil-Henstock integraler, Curl, Divergenser, singulariteter, linie integraler, cardinaliteter og homeomorphiske mængder - trist for mig :D

Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Det staves "energy", Feynman.

Svar #4
17. oktober 2004 af Alexandra (Slettet)

mange tak salbeik, nu har jeg fundet ud af det... mange tak for hjælpen, men har lige et spørgsmål hvordan isolere du x så x=5 i ligningen
-19 = -2((-4 +2x)/3) - 3 x
jeg får hele tiden noget andet..


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. oktober 2004 af salbeik (Slettet)

yes :

-19 = -2((-4 +2x)/3) - 3 x <->

-19 = (8-4x)/3 - 3x = 8/3 -(4/3)x - 3x <->

-19 - 8/3 = (-(4/3 + 3))x <->

19 + 8/3 = (4/3 + 3)x <->

(19 + 8/3)/(4/3 + 3) = x = 5 <->

Brugbart svar (0)

Svar #6
17. oktober 2004 af salbeik (Slettet)

Sorry - se lige bort fra den sidste biimplikation, ellers er alt rigitgt

Svar #7
17. oktober 2004 af Alexandra (Slettet)

mange tak igen nu ved jeg godt hva jeg gjorde forkert.. men har lige et spørgsmål til i første sætning
a . b = 4 = (2,-3) . (x, y) = 2x-3y
hvorstår godt hvorfor a . b= 4 = (2,-3)men ganger/prikker du så med (x,y) og hvis du gør hvorfor gør du det???

Brugbart svar (0)

Svar #8
17. oktober 2004 af salbeik (Slettet)

Jeg formoder det du spørger om er netop, hvordan jeg tager prikproduktet. Regnereglen er :

(x1, y1) . (x2, y2) = x1*x2 + y1*y*2

Eller sagt med ord: Første koordinaterne med førstekoordinaterne og anden koordinaterne med anden koordinaterne

Jo men jeg prikker med (x,y), fordi det netop er mine ubekndte. I alt matematik skal man bare gøre det man havde til hensigt, og såfremt man ikke kender nogle variable kan man bare kalde dem (x,y), så må man så se om man er hældig nok til at få lige så mange ligninger som man har ubekendte - ellers kan man ikke bestemme de ubekendte variablers værdier.

Svar #9
17. oktober 2004 af Alexandra (Slettet)

nå okey mange tak nu forstår jeg det hele det var rigtig pænt af dig, du har været en kæmpe hjælp... :)

Skriv et svar til: koordinatsættet til vektor b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.