Kemi

Mol ud fra pH

27. oktober 2008 af KLDP (Slettet)

jeg har et problem med denne opgave:

Beregn hvor mange mol saltsyre, der findes i 2,5 liter mavesaft med pH 2?

har prøvet på at bruge

pH=-LOG (Cs), mem sys ikke rigtigt jeg kan få noget ordentligt resultat..


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2008 af Da-ted (Slettet)

Du skal gå 'baglæns' ud fra den formel vha dine logaritmeregler. Sæt 10-2 = [H3O+]

Nu er det sådan set bare at regne lidt på det ved at bruge n = c * V. Du har V, du har c.


Svar #2
27. oktober 2008 af KLDP (Slettet)

tak..

jeg har lidt et problem til en anden opgave.. der står jeg har koncentration på 3 mol/L

hvis jeg tager -log(3) for at finde pH giver et det minus tal.. og pH kan da ikke være minus..?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2008 af Da-ted (Slettet)

Jope, kan pH godt:) Hvis koncentrationen er over 1 bliver den negativ - jf logaritmeregler. Det er lidt af et problem, da pH-elektroder bliver snydt af det.


Svar #4
27. oktober 2008 af KLDP (Slettet)

jeg er lidt lost..

jeg skal finde pH..

jeg skal blande 20 ml stærk syre (HCL 3mol/g) i de 2,5 liter jeg har fra første opgave (mit indlæg)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

pH er defineret som:

pH=-log[H3O+] (1)

Bestem den formellem koncentration af saltsyre i de 2,5L (beregn stofmængden af den tilsatte 20mL HCl og beregn herefter koncentrationen)

Herefter vides det at saltsyre er en stærk syrer, hvorfor denne fuldstændigt reagerer med vand, hvilket betyder at: Cs=[H3O+]

Heraf kan du nu beregne pH ved indsættelse i (1)

Ydermere til den forrige opgave: [H3O+] isoleres i (1):

10-pH=[H3O+] (hvis du da ikke allerede var kommet frem til dette.

- I øvrigt, husk nu at skrive det HCl (lille l), ellers er det ikke korrekt :-)

Men fortsat god aften mvh. Dan


Skriv et svar til: Mol ud fra pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.