Matematik

forkort og reducér

27. oktober 2008 af JeppeHvid (Slettet)

Nogen der kan hjælpe mig med disse brøker?

Forkort brøken

x2+2x/4x+8

Reducér

8a3*b*a-2/(2b)2


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2008 af dnadan (Slettet)

1) Faktoriser (hvad kan sættes udenfor parentes i henholdsvis tæller og nævner?)

2) Potensregnereglerne, kig på disse.


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. oktober 2008 af janko (Slettet)

      8a

3

*b*a

-2

/(2b)

2

=   8a3*b*a-2 / 4b2

=   8*a*b / 4b2

=   2*a*b / b2

=   2*a / b


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. oktober 2008 af janko (Slettet)

(x (x+2)) / (4 (x+2))

= x/4


Skriv et svar til: forkort og reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.