Matematik

ligning for linje

28. oktober 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg skal finde en ligning for linjen som går gennem punkt A og B.

A's koordinater er: (6,-2) og B's er (9,1)

Så hvordan finder jeg ligningen for linjen igennem disse to punkter?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: a = (y2-y1)/(x2-x1) :)


Svar #2
28. oktober 2008 af Kamelkalle (Slettet)

åh, hvor nemt! Er det seriøst sandt?

altså således så: a=(1-(-2))/(9-6)

Det er da ikke ligningen for en linje?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Det er hældningskoefficienten. Derefter skal du benytte formen y=ax+b og et af dine punkter til at bestemme b.


Svar #4
28. oktober 2008 af Kamelkalle (Slettet)

ookay... :b der narede du mig

Hvordan skal jeg bestemme b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Som skrevet ovenfor. :) Benyt formen for en ret linje: y=ax+b og indsæt et punkt.


Svar #6
28. oktober 2008 af Kamelkalle (Slettet)

altså a er hældningskooficienten, som udregnet ovenfor (:

x er så bare x og b er et punkt? Altså bruger jeg enten A(6,-2) eller B (9,1), som b?


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#6: Ah, ikke helt. Husk på, at dine punkter er sammenhørende værdier for (x,y). Dvs., at du skal indsætte x=6 og y=-2 ELLER x=9 og y=1 i din ligning y=ax+b for at bestemme b.


Svar #8
28. oktober 2008 af Kamelkalle (Slettet)

nåårh..!

Så tager jeg eks. x=6 og y=-2

så bliver det: -2=1*(6)+b => b= -6+-2 = -8


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. oktober 2008 af Biochem (Slettet)

a = (y2-y1)/(x2-x1)

hvoraf

(x1,y1)=(6,-2) og (x2,y2)=(9,1)

deraf har vi at: a=(1-(-2))/(9-6)=1

skæringen med y-aksen er givet ved:

b=y1-a*x1= -2-1*6=-8

ligningen for den rette linje er dermed givet ved:

y=ax+b=1x+(-8)


Brugbart svar (0)

Svar #10
28. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#8: Præcis - bortset fra, at din a-værdi ikke er 1. Jeg får den til 1/2.


Brugbart svar (0)

Svar #11
28. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#10: Nvm, regnefejl. Jeg får også 1. :)


Svar #12
28. oktober 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg får samme som #9


Svar #13
28. oktober 2008 af Kamelkalle (Slettet)

åårh (: Super !


Svar #14
28. oktober 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Hvordan beregner jeg så afstanden fra denne linje til et punkt (-3,1)?


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#14: Har I arbejdet med vektorer?


Brugbart svar (0)

Svar #16
28. oktober 2008 af Biochem (Slettet)

dist(P,l)=(|ax1+b-y1|)/sqrt((a^2)+2)


Svar #17
28. oktober 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Ja, men jeg kom ind midt i forløbet - grundet klasseskift. Har ok styr på det


Svar #18
28. oktober 2008 af Kamelkalle (Slettet)

prøver lige


Brugbart svar (0)

Svar #19
28. oktober 2008 af Biochem (Slettet)

hov mente:

dist(P,l)=(|ax1+b-y1|)/sqrt((a^2)+(b^2))


Brugbart svar (0)

Svar #20
28. oktober 2008 af Biochem (Slettet)

din ligning skal skrives om til formen

ax+by+c=0


Forrige 1 2 Næste

Der er 31 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.